Ehhez a kihíváshoz Vizes7-et szerveztünk. A gyerekeknek egy zátonyra futott vitorláshajót kellett kiszabadítaniuk úgy, hogy a víztakarékos cselekedeteikkel vizet tudtak gyűjteni, amelyet beletöltöttünk szimbolikusan a csatornába. Mikor elég víz gyűlt össze, a vitorlás kihajózhatott.

LEGO-robot újratöltve
Iskolánk idén is benevezett az SAP cég támogatásával a nemzetközi FLL Lego-robotversenyre. Ismét két csapatunk indul. A nagyobbak és a kezdő kisebbek álltak össze egy-egy csapatba.
A verseny összetett. Négy kategóriában mérik össze tudásukat a budapesti és a tatabányai területi fordulóra benevezett csapatok: robotverseny, robotdesign, csapatmunka, kutatási feladat. A négy feladat összesített eredménye alapján két csapat jut a középdöntőbe.
Az idei verseny témája az ember és az állat kapcsolata. A robotoknak ezzel kapcsolatos feladatokat kell időre elvégeznie az előre összeállított pályán, és ebben a témában kell kutatási feladatot is végezniük.
A kutatás első lépése az adatgyűjtés, a problémák feltárása. Ezt követi az újító ötletek összegyűjtése, majd javaslat a hatékonyabb megoldásra. Az ötletet meg kell osztani másokkal, tesztelni kell, finomítani, majd egy végleges formát kialakítani. Végül szakember véleményét kell kérni, és publikálni.
A nagyobbak és a kisebbek idén közös kutatási feladatot választottak, ami a felelős állattartásról szól. Ebben a témában október 10 és 15-e között egy „állati jó”, témahéten mértük fel a gyerekek tudását a felelős állattartásról. Állatokkal kapcsolatos tanítási órákat tartottunk és különféle állatokkal kapcsolatos programokat szerveztünk. Szombaton még állatsimogatós program, vakvezető-kutyás, illetve kutyás ügyességi feladatok is vártál a gyerekeket.
A témában készült prezentációjukat, amely alapján majd a versenyen bemutatják munkájukat a közönségnek, az iskola honlapjára is elküldték.
Szurkoljunk nekik november 26-án és január 14-én, szombaton! Hajrá SAPMegyeri, és hajrá Megyeri SAPkalapka!